RT Fresco - шаблон joomla Книги
Вторник, 14 Ноември 2017 10:32

Поетесата Катя Кирянова с юбилей в Петрич, десетки изпълнители уважиха празника

Оценете
(1 глас)

С концерт рецитал в Петрич поетесата Катя Кирянова отбеляза своя 70-годишен юбилей. В празника се включиха изпълнителите Георги и Иван Гоцеви, Цветелина, Ива Давидова, Румяна Попова, Боби Бакалов, Васко Лазаров и други.

Кметът на община Петрич отличи Катя Кирянова със специалния плакет за граждански принос.

Катя Кирянова е автор на над 300 текста за песни, 21 книжки за деца, а за възрастни броят им наброява 24. Тя е един от основателите на "Пирин фолк", за който е написала над 100 текста. Участва още в "Златен орфей", "Златен кестен", "Бургас и морето" и много други.

"Понякога пиша взривно и мъчително, когато темата е такава, но с песните искам да покажа, че живея като в храм, от който искам обич да ви дам", сподели тя.

"Има все още какво да подарим на тези жени, майките ни". Така Катя Кирянова отговори на въпроса за това коя й е любимата тема, за която пише текстове.

Талантът на Катя Кирянова се проявил, още когато била дете. Пред предаването "Фолклорна усмивка" на Фен Фолк ТВ тя разказа, че когато била малка и ходила да ниже тютюн със семейството си често съчинявала забавни стихчета, с които разсмивала по-възрастните.

Певецът Георги Гоцев описа Катя Кирянова като един много точен човек, който обича истината, хората и дава любов.

"Чувствам Катя като сродна душа, защото имаме много общи неща в живота си", разказа певицата Ива Давидова. Тя сподели още, че първата песен Катя Кирянова й я е написала за един час, а втората - за два.

Певицата Румяна Попова определи Катя Кирянова като човек с голяма душа.

"Радвам се, че остана все така с отворено сърце към другите", пък коментира певицата Цветелина. И допълни "Аз я приемам като майка!"

Как протече празникът на Катя Кирянова, вижте в предаването "Фолклорна усмивка"!

Медия