RT Fresco - шаблон joomla Книги
Вторник, 10 Октомври 2017 06:49

Цветелина с нов видеоклип на Петковден

Оценете
(0 гласа)

С настъпването на есента Цветелина ще поднесе нов музикален заряд с поредния видеоклип от фолклорния си албум „Завръщане към корените”.
„Да кумуваш, да кръщаваш” е осмата заснета песен от този проект. Тя е много скъпа на изпълнителката, тъй като й е подарък от ръководителя на „Конушенски оркестър” - Никола Илиев. Това е емблематична песен за Конушенци и затова Цветелина цени дълбоко този жест. Още повече, че е любимата група на покойния й баща Георги, който щеше да е изключително щастлив да чуе тази песен в изпълнение на неговата дъщеря. Любовта към тракийската музика Цветелина наследява именно от него.
За аранжимента певицата се е доверила на Ангел Ефтимов. Видеото е заснето във Видин, а за разработката на танците отново са се погрижили Фолклорна Студия „Северняци“. Те умело пресъздават Кумската ръченица, която се играе на всяка българска сватба, където разбира се има младоженци, кум, кума и весели сватбари.
Цветелина е убедена, че тази песен ще съпътства сватбите на нейните почитатели, както и на любителите на българския фолклор.
Очаквайте „Да кумуваш, да кръщаваш“ на 14 октомври в ефира на Фен Фолк ТВ!